lördag 16 april 2011

Vecka 15

 

Under den här veckan lade jag mesta tiden på lillebror.

 

husbilsrep -11 222 husbilsrep -11 196

 husbilsrep -11 208

Vid varm motor har den varit svårstartad man har upplevt att den har blivit sur, jag tog bort luftrenaren för att kolla, det visade sig att när man stängde av motor droppade bensin i andra porten en stund. Ur med förgasaren och plocka isär den, flottörnålen var rejält sliten. Jag ringde till Tommy på Rallyspecialisten och han hade på lager både muntycke och membran till accelerationspumpen.

husbilsrep -11 206husbilsrep -11 221

husbilsrep -11 207

Jag passade på att modifiera luftburken samtidigt för den skavde mot bränsleslangen. Plocka ihop och montera förgasaren och sen provstarta nu blev det en helt annan gång på motorn, lättstartad varm också.

husbilsrep -11 226 husbilsrep -11 227

husbilsrep -11 229husbilsrep -11 230

Till slut fick jag tag på en matta som var 5 mm tjock. Det fanns bara en liten bit kvar så det blev att mäta noggrant innan kapningen. Det ser mycket bättre ut med det här mönstret på mattan. Tätningen runt handbromsspaken tog jag från en Volvo 740 och snickrade dit, det blev riktigt bra.

husbilsrep -11 224 husbilsrep -11 225

Äntligen dags att provköra båda bilarna på väg. Väghållningen på lillebror blev över förväntan, stabil och lugn på vägen. Storebror kändes riktigt bra i motorn och fjädring. Däremot fick jag lov att dela upp påfyllningen till dämparna fram för den lutade. Så jag monterade dit en klocka till och då går det justera så den står rakt.

Nästa torsdag kommer Claes och hämtar lillebror för att åka till Elmia i påsk, men före det ska en annan förarstol monteras och den ska städas och tvättas

 

husbilsrep -11 159 Sen kanske man kan börja med sina egna bilar, spitfiren har fått komma in på verkstan för lite översyn.Och chev stepside –56 väntar på sin tur.

Återkommer.

Anders

1 kommentar:

Urban sa...

Varför lata sig när man kan vara i garaget och pyssla med klenoder.
Ser riktigt bra ut inför sommarens äventyr.