lördag 3 juli 2010

Småfix

Jag och Niclas S har, under veckan som gått jobbat en hel del med husbilen. Måndag – tisdag plockade vi ur drivaxlarna för en kontroll av dom kärvande drivknutarna, så efter en rengöring och insmörjning funkar dom igen.Passade samtidigt på att rostskydda hjulhusen.

husbil v 26 002. husbil v 26 004

Sedan gick vi loss på på ratten med knutar, vi skar loss rattinfästning, vinklade om den, svetsade och provade olika lösningar resultatet blev kanon. Bättre körställning och ingen kärvning, samtidigt justerade vi in framvagnen.

.husbil v 26 009husbil v 26 010

Sidorutar och bakruta har plockats ur och lämnats till Borlänge Bil o Byggnadsglas. Vi ska byta från plexi till lamellglas. Bygger även om gångjärnen till den öppningsbara bakrutan för bättre tätning, så vi slipper avgaslukt i kupen.

Tankmätaren visade helt fel. Först byttes mätaren men utan resultat, så efter ett samtal med Ove på Instrument JIGE visade det sig att givaren i tanken var till en nyare Saab och då stämmer inte motståndet så nu ska vi hämta rätt modell och hoppas att det funkar.

Bättre förvärmning till motor och en rejäl dragöggla har Niclas monterat.

husbil v 26 011 husbil v 26 006

Nu startar vi upp en ny vecka, vi har bara fyra dagar och nätter på oss, för på fredag kommer Marrku och lastar för färd till Ystad.

Nya rapporter under veckan.

Hälsningar Anders

2 kommentarer:

Anonym sa...

Applåder, busvisslingar och hurrarop från läktarna...
/Julle

Anonym sa...

Bra jobbat grabbar!
Men skulle inte bogseröglan sitta bak? I fronten lär den inte behövas!

/Urban